https://www.traditionrolex.com/10Jiřetín pod Jedlovou - 1-2.2.2003 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Jiřetín pod Jedlovou - 1-2.2.2003

Týden před konáním dalšího závodu Mistrovství republiky ve sprintu propukla na mushig.cz bujará diskuse o závodu konaném v Jiřetíně ve dnech 18-19.1.2003. Dost mě samotný článek překvapil a také i ostatní příspěvky v diskusi. Nezbývalo nežli vyrazit na místo činu a podívat se jak místní organizátoři a rozohněný Jirka Nešněra připravili další závod.

Sic napadl čerstvý sníh, ale i po důkladných úpravách trati se ukázalo, že bude pro běžkaře vhodné vynechat část úseku 10 km připravené trati a absolvovat tak trať společně s kategorií "C" o délce 7,8km. Nikdo nechtěl ponechat nic náhodě a proto byli všichni na vše upozorněni na musher meetingu ještě před startem. Tak hurá na start. Nejlepší, jak se dostat po startu do tempa je začít pořádným stoupáním a pak se teprve pustit do krásné přírody mezi zasněžené stromy se závěrečným klesáním po louce do cíle. Trať byla pěkně rychlá a díky nedělnímu ochlazení na -9C se ještě zrychlila. Prostě ideální podmínky pro závody a příjemnou zábavu.

Při presentaci jednotlivých závodníků měl každý možnost na sebe prozradit své povolání, svého sponzora, jména svých psů, dosažené úspěchy a něco málo drbů či zajímavostí o spřežení. Po nahlédnutí do těchto kartiček jsem byl překvapen, jak se mnoho musherů omezilo pouze na sdělení jmen svých psů a dosažených úspěchů. Přesto se někde objevily perličky jako že vůdčí pes je chytřejší nežli musher a nebo že smečka ve volném čase ráda honí pštrosy po farmě.
Zajímavé byly i údaje o sponzorech. Krom značek výrobců chovatelských potřeb se tu objevovalo tradiční: táta, manžel, dokonce manželka, rodina a nebo já sám sobě svým sponzorem jsem :-))
Děkuji organizátorům za hezký závod a perfektně opečovávanou trať, kterou nebylo lehké udržet v tak perfektním stavu i do druhého dne.

No a pro ty, kteří nevážili cestu do Jiřetína pod Jedlovou je tu alespoň pár foteček.

https://www.traditionrolex.com/10