https://www.traditionrolex.com/10MS IFSS 2019 onsnow - Bessans - Francie - NOMINAČNÍ ZÁVODY | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

MS IFSS 2019 onsnow - Bessans - Francie - NOMINAČNÍ ZÁVODY

první nominační závod FITMIN Grand Prix Horní Mísečky 5-6/1/2019, druhý nominační závod mistrovství republiky Eduardův sprint Abertamy 12-13/1/2019, reprezentační soustředění Horní Mísečky 19-20/1/2019

Pro všechny přihlášené do sprintových individuálních kategorií (i v případě 3 a méně zájemců) jsou oba nominační závody povinné. Reprezentační soustředění je pro sprintové individuály dobrovolné, otevřené pro hromadné tréninky, ale v případě zrušení některého z nominačních závodů bude sloužit pro určení pořadí nominovaných v konkrétní kategorii formou měřeného tréninku. Pro přihlášené do sprintových spřežení se 4-mi psy (jsou přihlášeni více než 3 zájemci) je nominačním závodem MR v Abertamech a zároveň je pro ně povinné reprezentační soustředění, kde se v případě zrušení MR určí pořadí nominovaných formou dvoudenního měřeného tréninku. Ostatní sprintová spřežení a všechni zájemci o midové kategorie musí pouze včas uhradit startovné, nominační závody v těchto kategoriích nevypisujeme. Nominační závody jsou otevřené i pro všechny závodníky, bez zájmu o start na MS.

V případě nedostatku závodních psů kvůli kolizi přihlášených a zaplacených kategorií v jeden den nominačního závodu doporučujeme konzultaci s manažerem reprezentace, a to co nejdříve. Tyto případy budeme řešit individuálně. V každém případě mají přednost závodníci, kteří absolvují nominační závod v dané kategorii..

online tabulka zájemců s pořadím v nominačních závodech: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1jIwqYhuCLOtyAZfNx8_GUD_tIPTLK-00Hz1Rvs7CIZA/edit#gid=0

1/ FITMIN Grand Prix Horní Mísečky 5-6/1/2019 - nominační kategorie
v sobotu intervalově SKJM / SKJW (SM1 / SW1 / SWJ), hromadně KOMBINACE muži a ženy (CM / CW)
v neděli intervalově SKJ2 muži a ženy (SM2 / SW2)
k výsledku v kategorii C (SP4) nebude v žádném případě přihlíženo v nominacích
ostatní kategorie a délky tratí v propozicích závodu: https://www.canicross.cz/site/priloha?id=507​
přihlášení na webu pořadatele: https://www.canicross.cz/site/prihlaska?zavod=244

2/ MR Eduardův sprint Abertamy 12-13/1/2019- nominační kategorie
v sobotu intervalově SKJM / SKJW (SM1 / SW1 / SWJ), intervalově PULKA muži a ženy (PM1 / PW1), intervalově C (SP4 / SP4MS)
v neděli intervalově SKJ2 muži a ženy (SM2 / SW2), intervalově C (SP4 / SP4MS)
ostatní kategorie a délky tratí v propozicích závodu: 
http://eduarduvmid.blog.cz/rubrika/eduarduv-sprint-2019
přihlášení na webu pořadatele: http://www.kskps.info/eduard.html

Nejobsazenější kategorie SM1, SW1, SWJ, SM2, SW2 se jedou na obou nominačních závodech, jejich výsledky se budou sčítat a v případě rovnosti bodů bude rozhodovat pořadí na MR v Abertamech. Součet bude vycházet z redukovaného pořadí podle kategorií vypsaných na MS v Bessans. První v redukovaném pořadí získá 1 bod, druhý 2 body, třetí 3 body, atd. .. závodník s nejmenším součtem bodů vyhraje nominace a bude první nasazený za ČR ve startovní listině na MS. Kategorie CM, CW, PM1, PW1 rozhoduje přímo redukované pořadí. O případném uvolnění kvót 3 závodníků v kategorii za stát, o tzv. extra kvótách rozhodne IFSS až po 7/1/2019, proto potřebujeme znát pořadí na dalších místech.

3/ Reprezentační soustředění Horní Mísečky 19-20/1/2019
Povinné pro kategorie SP4 / SP4MS, dobrovolné pro ostatní kategorie, otevřené pro širší reprezentaci i pro zájemce z řad licencovaných závodníků. V případě zrušení některého z nominačních závodů může být účast povinná pro kategorii, ve které nebudou letos žádné výsledky. Poplatek za využívání tratí pro reprezentační soustředění platí ČASS, neplatí se žádné startovné. Všichni zájemci pošlete prosím přihlášku na mail reprezentace@mushing.cz, předmět: SOUSTŘEDĚNÍ Mísečky 2019, do textu: jméno a příjmení závodníka a 2 kategorie, na které se chcete v rámci soustředění zaměřit.

Zvážili jsme všechny varianty. Jsme si vědomi, že pro pohodlné absolvování všech individuálních sprintových kategorií jsou potřeba dva psy. Nastavit systém nominací do 4 kategorií na dvou závodech, tak aby nominační klání korespondovalo s programem závodu nenabízí moc možností. Nedává smysl, aby v rámci závodu jela uzavřená skupinka o nominace a v běžném programu závodu startovalo pár lidí. Zvlášť v případě místrovství republiky v Abertamech je nutné, aby o tituly bojovala česká špička a to v rámci nominací. Proto jsou na obou závodech vypsány jednokolové kategorie skijoring s jedním psem a skijoring se dvěma psy, tedy kategorie kde je nejvíce přihlášených. Pro kombinaci jsou vhodné Horní Mísečky, umožňují hromadný start. Pro pulku jsou vhodné Abertamy, s tradičně intervalovým startem a s mírnějším profilem tratí. Poslední zimní sezóny trpí nedostatkem sněhu, je velké riziko, že některý z nominačních závodů bude zrušen. Z toho důvodu vypisujeme nejobsazenější kategorie na obou závodech a jako rezervu zavádíme soustředění, na kterém si můžeme předat zkušenosti, nacvičit některé konkrétní závodní situace a můžeme se věnovat nováčkům on-snow sezóny. 

Kryštof Spilka

FOTOGALERIE

KOMENTÁŘE

Posílat komentáře můžou jen přihlášení uživatelé. Pokud nemáte přihlašovací údaje, tak se prosím registrujte.

https://www.traditionrolex.com/10