https://www.traditionrolex.com/10Osamělý vlk 2002 – 2. Ročník | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Osamělý vlk 2002 – 2. Ročník

Mistrovství České republiky v dogtrekkingu

Ve dnech 27. – 29.9.2002 pořádal Musher´s Club Pohoda Starovice ve spolupráci s DDM Pavučina Hustopeče extrémní závod v dogtrekkingu, což je chůze člověka se psem. Tento závod byl zároveň jako MR a zúčastnilo se ho 71 startujících z ČR a Slovenska.Trať vedla z Hustopečí přes Starovice a Popice a dále po turistických stezkách přes Pálavu do Valtic.Přes Lednici , Bulhary a Nové Mlýny se kolem Pálavských jezer a přes Šakvice vraceli zpět do Hustopeče. Základna (start + cíl) byl Na DDM Pavučina. Na trati dlouhé 82km s časovým limitem 52 hodin si účastníci nesli v krosnách povinnou výbavu jako spacák, karimatku, svítilnu a jiné věci potřebné k přežití v přírodě. Prvního ze závodníků odstartoval na trať starosta Starovic pan Zdeněk Chloupek v pátek v 8,00 hodin a další následovali v minutových intervalech.

Nejrychleji se s nástrahami tratě vyrovnala Soňa Klikarová z Harrachova, která tuto trať zvládla za neuvěřitelných 10 hodin a 13 minut. Z mužů byl nejlepší Michael Chovanec z Blanska časem 10 hodin 20 minut. Z účastníků našeho okresu zvládl tuto trať Jiří Košulič z Velkých Bílovic za 36,21 hodin. Trio z pořádajícího oddílu ze Starovic sice závod nedokončilo, ale i tak dosáhli úctyhodné vzdálenosti. Břetislav Prášil ušel s fenkou Arkou 32 km, Michal Fabiánek se psem Argem 47 km a Miloš Fabiánek se psem Jimem dokonce 60 km. Z 71 účastníků dokončilo závod 53.

Po nedělním vyhlášení výsledků a mistrů republiky se všichni rozjeli do svých domovů s pocitem vítězství sama nad sebou a byli nadšeni krásami našeho okresu. Rádi se sem budou vracet nejenom na závody, ale i za obyčejným poznáváním našeho regionu.

A my, pořadatelé, bychom chtěli poděkovat Agrotecu Hustopeče, firmě Tekro Praha, Obecnímu úřadu ve Starovicích a DDM Pavučina Hustopeče za pomoc a podporu při pořádání tohoto náročného závodu.

Za všechny děkuje

https://www.traditionrolex.com/10