https://www.traditionrolex.com/10Tarvisio/Krajinska Gora 3. - 4.2.2007 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Tarvisio/Krajinska Gora 3. - 4.2.2007

O právě uplynulém víkendu se na pomezí mezi Itálií a Slovinskem odjel závod, kam již tradičně vyráží početná česká výprava. Není se co divit, protože Tarvisio leží v nádherném údolí pod skalnatými štíty a tratě jsou tu snad jedny z nejlepších v Evropě - technické a zároveň rychlé, vždy dobře připravené. Navíc pořadatelům vychází již pět let po sobě neskutečně krásné počasí - během dne naprosto vymetená obloha bez jediného mráčku, v noci teploty hluboko pod nulou a přes den buï lehce pod nulou nebo naopak lehce nad bodem mrazu.
Výsledky závodu

Tentokrát do Tarvisia z Čech dorazili tři reperezentanti ve skijoringu, čtyři šestkové týmy a šest čtyřkových spřežení. Ze zahraniční konkurence se s naší výpravou na start postavili nejlepší domácí závodníci, početné zastoupení měli i Francouzi. Ti však nedorazli v té úplně nejsilnější sestavě. Naopak téměř domácí Slovinci měli na startu aktuálně to nejlepší, co mají. Škoda, že do námi obsazených kategorií nedorazil nikdo z Německa, protože bychom pak měli celkem slušné porovnání, jak jsme na tom s výkonností před nadcházejícími vrcholnými závody po ne příliš vydařeném začátku závodní sezóny, kdy se většina z nás svezla na sněhu poprvé předminulý víkend.

První den byla trať i přes noční mráz poměrně měkká a na hodně místech se psi propadali. Bezchybné absolovování tratě vyžadovalo značnou pozornost. Již po prvním kole bylo jasné, že se tu odehraje takové malé české mistrovství. Jak to vše po prvním dnu vypadalo, je patrné z výsledků.

Druhý den byla trať o poznání tvrdší a tudíž rychlejší. Všichni Češi si své pozice udrželi, jen ve čtyřkách si Standa Váňa po vynikajícím výkonu vyměnil místo se Slávou Pavlíkem. V konečném zůčtování jsme v kategoriích, kde jsme měli zástupce, pustili mezi sebe na stupně právě jen Slovince Edu Schumeta ve Skijoringu.

Tarvisio opět nezklamalo a každý, kdo tam byl, si prožil nádherný víkend a určitě nelitoval vynaložených peněz, protože si nejen zazávodil, ale i odtrénoval všechny psy, které měl s sebou, neboť pořadatelé byli v tomto velmi vstřícní.

https://www.traditionrolex.com/10