https://www.traditionrolex.com/10Z činnosti Podbrského mushers klubu | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Z činnosti Podbrského mushers klubu

Letošní sezónu musherům vůbec nepřeje. Kárové závody se jely na bahně a pro nedostatek sněhu se zrušilo spousta závodů. Proto si vážíme všech pořadatelů, kteří se nebáli připravit závody. Náš klub pořádal Točník a Zadov.

Točník byl bohužel také na bahně, protože den před závodem začalo silně pršet. I přes nepřízeň počasí se sjelo dost závodníků, z čehož máme radost a je to vlastně naše odměna a zároveň závazek pro další ročníky. Při úpravě trati jsme museli vynaložit hodně úsilí - vysekávání křoví, rozhazování kamenného prachu a vybíhání veškerých povolení (asi patnáct). Snažili jsme se průběh závodu vypilovat co nám síly dovolily. Zadov - první regulerní závod Mistrovství republiky na sněhu. Přes katastrofální nedostatek sněhu v letošní sezóně jsme poručili "větru, sněhu" a závod se mohl jet na perfektně připravené trati. Připomínky typu - je to měkké, je to oraniště nás nemohly ovlivnit, nikdy se nedá zavděčit všem!(viz.Jiřetín).Samotný závod se neobešel bez drobných konfliktů.Spokojeni mohli být všichni,kteří si chtěli závodit se svými čtyřnohými miláčky.

https://www.traditionrolex.com/10