https://www.traditionrolex.com/10Utíká Vám husky ? | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Utíká Vám husky ?

O Sibiřském husky jsem slyšel mnoho vyprávění o tom jak utíkají, jak se dokážou prokousat přes plot či po něm vyšplhat. Jak rádi vyplení ve vesnici slepice či králíky u sousedů. Věřte, nevěřte, je to pravda !!!

Plot rozkousal již jako štěně, vyšplhat po kotci se naučil velmi rychle. Pokud potká slepici, je to její konec. Bohužel také jednou utekl, ve vesnici narazil na stádo ovcí a protože byly právě ostříhané, nebyl problém, aby jednu zakousl. Musím říct, že jsem si uřízl ostudu a cena 1.500 Kč za zakousnutou ovci byla jen malou náhradou majitelům malého stáda. Husky je velký lovec a jak vidí zajíce na poli či jiné zvíře, je k neudržení.

Když mu bylo 9 měsíců, ucítil zajíce a vydal se za ním přes pole. Marné bylo volání. Bohužel se však nevrátil a já začal mít o něj obavy a tak jsem se jej vydal hledat. Byl jsem však neúspěšný. Kamarád mi poradil, ať vyrobím plakátky a rozvěsím je po okolí. Bingo, ihned druhý den mi volala paní hospodská z vedlejší vsi, že ho děti našly, ale že si jej pak odvezla Policie. A sakra. Začalo telefonování. Policie o tom neměla záznam a nikdo mi nedokázal říct, kam jej odvezli. Nakonec jednoho policistu napadlo, že bude asi v útulku, který je pro Prahu - západ v Tróji. Hned jsem tam volal a hle, Sam tam byl. Rychle jsme tam pro něj vyrazili. Zaplatili jsme 500 Kč Policii za odchyt, 250 Kč za očkování, 80 Kč veterinární prohlídka a 330 Kč za pobyt a stravu. Takže mě výlet Samika do Troji stál pouhých 1.160 Kč. No nekupte to.
Říkáte si: "Už se mi to nestane". Ale ouha, za rok touto dobou jsem na výletě na Slapech otevřel kufr od auta, Sam vystřelil jak raketa do lesa a zmizel. Opět jsem vylepoval plakátky, obvolal všechny policisty (dokonce i říční policii) a Lesní správu, aby jej náhodou někdo nezastřelil. Začali se ke mě dostávat kusé zprávy, že se objevil na různých místech, ale když jsem tam dojel, tak už tam nebyl. No a po týdnu jej jedni dobří lidé chytli a to jen proto, že jim slintal na slepice. Byl hubený a plný klíšťat. Vytahal jsem mu jich asi 50 a stále jsem nějaká nacházel.

Proto radím všem. Naučte svého psa lépe poslouchat a nebo jako já jej venku nikdy nepouštějte bez vodítka. Jinak budete platit za jeho výlety. A nebo jej také nikdy již nenajdete a to je ta největší ztráta.

https://www.traditionrolex.com/10