https://www.traditionrolex.com/10Výklad pravidel ESDRA | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Výklad pravidel ESDRA

ME off- snow v Bělči se kvapem blíží a je potřeba vysvětlit některá pravidla ESDRA, která se liší od některých našich běžných "zvyklostí", tak aby jste mohli na rozdíly být připraveni.

V první řadě je to způsob upevnění psů v indivuálních kategoriích. V bikách je to tak, že lajna může být upevněna na kolo i na tělo cyklisty. Záleží na individuální volbě. Lajna musí být vybavena tlumičem rázů. Délka lajny nesmí být delší než 2,5 m v nenapjatém stavu. Důležité je to, že na konci lajny u jezdce nesmí být žádná kovová karabina, háček či oko. U koloběžek smí být lajna připevněna pouze ke kolběžce. Upevnění lajny na tělo jezdce je v tomto případě nepřípustné. Lajna musí být taktéž vybavena tlumičem rázů. Délka lajny nesmí být delší než 2,5 m v nenapjatém stavu. Opět na konci lajny u jezdce nesmí být žádná kovová karabina, háček či oko. V canicrosu je pravidlo o délce lajny stejné, lajna musí mít taktéž tlumič rázů. Je povinná vypouštěcí karabina, která však musí být pevně uchycena na sedáku. Nesmí však být součástí lajny !! Na konci lajny u jezdce nesmí být žádná kovová karabina, háček či oko.

https://www.traditionrolex.com/10